For andet år i træk: Aabyhøj-piger vandt EM-guld

[huge_it_slider id=”22″]

Aabyhøjs U16-basketpiger kan kalde sig nordeuropæiske mestre. Søndag vandt de finalen ved det internationale basketballstævne i Viby

Med cifrene 60-44 vandt Åbyhøjs basketballpiger i weekenden en intens finale mod BMS Herlev ved det internationale EGBL-basketballstævne i Aarhus.

Hjemmebanesejren i det rene danskeropgør blev sikret med en god opbakning fra de omkring 450 tilskuere i Vibyhallerne, skriver klubben i en pressemeddelelse.

Dermed forsvarede Aabyhøj Basketballs årgang-2001-piger titlen, som de også vandt i fjor i Polen.

Holdet vandt samtlige fem kampe ved stævnet, der blev indledt i fredags og sluttede søndag med en stor reception.

Cheftræner Peter Madsen er stolt over holdets guldmedaljer.

“Det var jo alle tiders. Pigerne er rigtig seje og gode. De træner meget, så det her er et slutprodukt på året – det de har trænet frem til fra sommerferien og frem til nu og så slutte på den her måde, det er jo alle tiders,” siger Peter Madsen.

Flere af Aabyhøjs spillere vandt også individuel hæder. Malene Lind Pedersen blev kåret til turneringens bedste spiller og kom på all-star-holdet sammen med klubkammerat Andrea Bach Larsen, mens Thao Nhu Dinh blev valgt som holdets bedste spiller.

Aabyhøjs anfører Camilla Lind Christiansen kunne næsten ikke få armene ned efter hjemmebanesejren, som blev sikret foran familie og venner i den tætpakkede hal.

“Det var virkelig fedt. Især fordi det var på hjemmebane, og der var så mange folk, der kiggede. Det er meget federe, at alle holder med vores hold,” siger Camilla Lind Christiansen.

TV 2 Sports basketballkommentator og studievært, Thomas Bilde, var speaker ved finalen. Han er imponeret over, at turneringens to danske hold distancerede de mere fysiske, udenlandske hold.

“Det viser jo, at teknik og individuel spilforståelse det belønner sig for de danske spillere og trænere,” siger basketballeksperten.

Sportsrådmand, Rabih Azad-Ahmad (R), stod for overrækkelsen af sejrspokalen og er stolt over at kunne give den til det lokale hold.

“Det betyder rigtigt meget, at vi har et aarhusiansk hold, der får sådan et mesterskab. Det er vi glade og stolte over. Det viser, at vi kan meget på basketballfronten i Aarhus, og at også ungdomsholdene klarer sig rigtigt godt,” siger rådmanden.

 

Skriv et svar