“nyt” dameliga hold, Nyt træner team, Amerikaner

 

_mg_0021

 

 

Med sæsonen 2016/2017 starter Åbyhøj Basketballs Dameliga-hold stort set forfra. På alle parametre er der sket ændringer. Kun tre spillere går igen fra den foregående sæson, og der er kommet to nye trænere til – og klubben og dens sponsorer har hentet en amerikansk spiller til holdet. Det betyder, at det nye Dameliga-hold nu består af 5 spillere, der alle før har været aktuelle for holdet og en amerikaner – og så er der fra klubbens egen ungdomsafdeling blevet rykket 5 spillere fra årgang 2000 op. Der har før sæsonen været stor fokus på at skabe et homogent hold, hvor alle spillere bidrager og forstår deres rolle.

Til at føre dén opgave ud i livet har man ansat Michael Niebling og Thomas Vissing som hhv. cheftræner og assistenttræner. Om holdet og den kommende sæson udtaler Michael Niebling: ”Det bliver en svær sæson, men der er talent og rutine, og det kan være en farlig cocktail. Vi glæder os til at komme i gang.”

Mariyah Henley er navnet på holdets amerikanske islæt. Hun er fra Chicago (IL) og har et imponerende CV på trods af sine kun 22 år. Mariyah blev færdig med college i foråret 2016. Hun spillede 4 år for Lewis University i NCAA’s D2-række, hvor hun havde imponerende statistikker og endte som skolen mest scorende (1981) og reboundende (1282) spiller nogensinde. Om sæsonen siger Mariyah: “At first I was nervous about leaving home. Even though I have only heard great things about Denmark, I had never been that far away from home before. Being nervous was very natural, but as soon as I met my host family and teammates I felt like I was at home. The girls and the coaches greeted me with open arms and that’s all I could ask for. “I think we have a team of competitors this season, we all want to get better every day. We trust each other and we trust the coaches, this is a recipe for success”.

Holdet tabte sin første kamp i sæsonen i en svær udebanekamp mod sidste års finalister, Stevnsgade, men har chancen for at få deres første sejr på lørdag kl. 14 mod SISU i Åbyhallen.

 

Skriv et svar